Продължете към съдържанието

Лесни стъпки за настройка на рутер TP-Link – модел: TL-WR842ND

1. Рутера се включва към персоналния компютър (ПК) посредством lan-кабел или безжично към лаптоп.
2. В началната страница на менюто на всеки рутер се влиза през интернет браузър (Internet Explorer, Opera, Google Chrome, Mozilla Firefox и други).
3. Нужна е информация, какъв точно е Шлюза по подразбиране (Default Gateway), който е взел вашият персонален компютър или лаптоп.
В случая 192.168.0.1 Ако има съмнения се проверява Шлюз по подразбиране (Default Gateway) от Статус (Status) на мрежовата карта.
4. Този IP адрес трябва да се напише в лентата на браузъра, за да се отвори страница с менюто на рутера, като стандартен адрес на коя да е страница.
5. Изискват се потребителско име: admin и парола: admin (в случая това са по подразбиране), за достъп до менюто на рутера.


6. В ляво е менюто на рутера; в средата е работната среда, в която се нанасят промени по настройките; в дясно се обяснява значението на всяка посочена функция.
7. Минималните настройки, които трябва да се променят, са настрйките на WAN порта и настройките на безжичната свързаност. Съответно на опция Network с подменю WAN,  опция Wireless с подменю Wireless Settings и опция Wireless Security.

8. За да се настрои правилно рутера, в съответствие с предлаганата услуга се избира от менюто на рутера – в ляво Network, последван от избор на подменю WAN. В работната среда се отбелязва опция Dynamic IP и задължително се натиска бутон Save, по-долу в същата среда.

9. За да се смени името на рутера, от менюто му се избира опция Wireless и подменю Wireless Settings. В работната среда, в полето след SSID1 се изписва името, с което ще се търси, като безжична мрежа с лаптоп/смартфон. Добавят се отметки на опции Enable Wireless Router Radio и Enable SSID Brpadcast. Задължително настройките се запаметяват с бутон Save.

10. За да влязат в сила промените, менюто предлага, да се рестартира устройството. Всеки път, когато менюто поиска рестарт е желателно той да се направи. Рестарта подсигурява успешното прилагане на промените.

11. Парола на безжичната мрежа се задава, като от менюто на рутера се избира опция Wireless и подменю Wireless Security. В работната среда се поставя отметка пред WPA-PSK/WPA2-PSK. Избира се Версия (Version): WPA2-PSK, настройка Encryption се оставя Automatic. В полето PSK Password се въвежда желана парола /в случая, като пример е зададена Вашата парола/. В полето след настройка Group Key Update Period – период на обновяване на паролата, трябва да се въведе минимум 30, ако се остави 0, то тя не се обновява. Задължително се запазват настройките с бутон Save.
12. Рестарт на рутера.
13. Изчаква се между 60 и 90 секунди за откриване и разпознаване на мрежата.


* При наличие на проблеми с настройката на вашият рутер, можете да ми се обадите на телефон 088 582 00 72, за да ви помогна.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху иконките, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?