Продължете към съдържанието
Начало » Защо да премина от халогени към лед осветление?

Защо да премина от халогени към лед осветление?

 

LED осветление по качествена светлина, по-дълъг живот и по-екологичен, но някои предполагат, че LED излъчва неприятна бяла светлина и се смята за по-скъп. В тази статия, ще видим каква е разликата между халоген и LED осветление.

 

Да сравним халогенната крушка със старите традиционни крушки с нажежаема жичка, разликата е в това, че халогенът се състои от газове като бром или йод. Този тип газ запалва нажежаемата жичка, за да стане по-гореща, отколкото при крушка с нажежаема жичка, което трансформира по-голяма част от енергията в светлината, като по този начин има по-дълъг живот от крушка с нажежаема жичка. Ефективността на една халогенна крушка е приблизително 15-20% по-висока от нормалната крушка.

LED означава “светодиоди”, LED работи чрез електронен полупроводников компонент, който излъчва светлина, когато електрически ток преминава през пропускателната способност. Въпреки това, предимствата на LED са огромни. Една LED крушка може да произвежда до 15% енергия от традиционната крушка, но е 8-10 пъти по-енергийно ефективна и икономична от халогенната крушка.

В това сравнение, виждаме че халогенът е по-евтин за закупуване, но LED е много по-енергийно ефективен и издържа по-дълго, така че минималната продължителност на живота на една LED крушка е 15 000 часа в сравнение с халогенната, която е само 2000 часа.
Така че, ако наистина се замислите, всичко се свежда до действителната сума на покупката + консумация на енергия/часове на горене и ще видите, че LED всъщност ви спестява повече пари от халоген в дългосрочен план.

Разбира се, осветлението е нещо повече от само разходите, добрата лампа и светлина трансформират дома и създават атмосферата, необходима, за да отговарят на вашия декор и стил.
LED измина дълъг път, той е много добре развит и сега се предлага в различни лумени, келвини и дизайни, той не е като студената бяла светлина, която беше преди, но точно като халоген се предлага в топло бяло осветление.
Налични са красиви и декоративни LED лампи с видими нишки, които създават перфектната топла атмосфера и изява във вашия дом.

LED е по-евтин, енергийно ефективен и издържа по-дълго, освен това е декоративен и атрактивен като халоген. Съвременното LED осветление става все по-популярно и привлекателно благодарение на постоянното развитие.